5e83250beb7ca0459306176d_smil det smitter ikke

Smil det smitter (ikke)!!!

Denne tid har konsekvenser for de fleste af os på den ene eller anden måde. Og ingen af os kan vist helt påstå, at vores hverdag er som den plejer. Mange danskere arbejder lige nu hjemmefra og det gør jeg også. For træningscentre og svømmehaller, hvor en stor del af min normale arbejdsdag plejer at foregå, er jo midlertidigt lukkede.

Markus er selvfølgelig også hjemme og jeg tror, at alle småbørnsfamilier kan skrive under på, at det kan være krævende at arbejde hjemme med små børn om benene. Så selvom jeg gør hvad jeg kan for at opretholde det, der ligner normal træning, må jeg også overgive mig til at tiden lige nu kalder på noget andet end “business as usual”.

Træning derhjemme med min egen lille træner.

Bekymringer om fremtiden dukker selvfølgelig op. Hvor længe bliver denne situation ved? Hvor længe går der før jeg kan genoptage mit arbejde på fuld skrue igen? Før jeg kan komme tilbage i vandet til min svømmetræning? Og hvordan med races i den kommende tid, når vi nu ikke kan rejse? Kan jeg overhovedet forberede mig ordentligt til Hawaii?

Men det kommer nok ikke som en storoverraskelse, at jeg har besluttet mig for at se det positive i denne situation. Og det er faktisk ikke super svært for mig at få øje på en masse positive “side gevinster” ved denne tid. Jeg nyder at vores lille familie er hjemme sammen. Vi har pludselig en helt anden tid sammen og mulighed for at være sammen på nye måder.

En anderledes hverdag

Og så tror jeg, at denne tid er super god til lige at få lidt afstand til den hverdag, som bare kører derud af normalt. Nogle gange skal vi væk fra en situation for at kunne evaluere den ordentligt. Så nu er måske et oplagt tidspunkt til at spørge dig selv, hvad du er glad for i din normale hverdag og så sørge for at du får mere af det, når alt det her er ovre. Og selvfølgelig også, hvad du gerne vil have mindre af. Hvorfor ikke begynde at planlægge, hvordan du kan minimere den tid, som du kommer til at bruge på ting som ikke giver dig god energi – inden hverdagen igen overhaler os med fuld fart?

At mit fokus er på at smile og finde det positive i enhver situation er, som du nok ved, ikke nyt for mig. Men lige nu er det mere oplagt end nogensinde at tage en dag ad gangen og sørge for at holde fokus på ting, som gør os glade. Jeg vil vædde på, at denne situation gør, at vi alle sammen får øjnene op for nogle ting, som vi ellers var kommet til at tage for givet. Det er så meget at være taknemmelig over og smile af. Også selvom verden lige nu er fuld af usikkerhed. 

Idag smiler jeg over:

1.     at jeg er vågnet og trækker vejret.

2.    at jeg er rask og KAN træne.

3.    at jeg har morgenmad i mit køleskab.

4.    at jeg kan vælge præcis hvad jeg vil bruge dagen på.

5.    alt det jeg selv har skabt i mit liv. Markus, min familie, mit job, mit hus og min have.

6.    at jeg ved at blive hjemme bidrager til at smitte spredningen stoppes hurtigere.

7.    at jeg har besluttet mig for at smile bare fordi jeg KAN.

Hvis det kniber med at finde det positive lige nu, så vil jeg lige dele en ting, som jeg gør dagligt, når jeg synes at tingene er tunge: Stil dig foran spejlet og kig på dig selv imens du fortæller dig selv, at det bliver en god dag. Smil til dig selv i spejlet også selvom det føles kunstigt. Gør det gerne flere gange dagligt, hvis du har brug for det.

Jeg ved, at det lyder som en kæmpe kliche, men ikke desto mindre virker det. For vi må aldrig glemme at det er vores perspektiv, som ændrer vores opfattelse af en situation. Uanset om vi siger til os selv om det bliver en god dag eller ej, får vi ret. Så hvorfor ikke beslutteos for at smile og være glade uanset omstændighederne.

Så jeg smiler (stadig). Til mig selv. Min familie. Dem jeg møder online eller i virkeligheden. Og det bliver jeg ved med. For det smitter heldigvis (ikke).

Mig, Claus og Markus på hjem fra LaSanta

Share this post

Resent Posts

Endnu en skuffelse – endnu en udfordring at besejre!
22 marts 2021
Det er faktisk okay at bede om hjælp!
02 marts 2021
Tak for ny energi, overskud og masser af smil!
18 februar 2021
Et nyt kapitel
08 februar 2021
Om at gøre alting fuldt ud – men ”kun” på 80 %
28 januar 2021

Events

No event found!