155529745_351807519324245_578354597794213005_n

Det er faktisk okay at bede om hjælp!

I dag talte jeg med en af mine træningsvenner (som jeg bedst kan lide at kalde det). Hun ville gerne starte med at træne og leve sundere. Og lige der, midt i vores snak, gik det op for mig, at det faktisk er okay at bede om hjælp – både når det gælder træning, men også i livets mange andre sammenhænge.

Jeg er selv professionel atlet, og når man er dét, så er det helt okay at have sin helt egen træner. Det ville faktisk være uprofessionelt andet. For hvordan skulle man ellers blive god, blive ved og blive en vinder?  

Men hvordan skal man så forvente, at de, der ikke lever af sin sport, selv kan motivere sig gennem fx en livsstilsændring eller et vægttab?  

Det korte svar er, at det kan man heller ikke forvente. Det ville ikke være realistisk. Alligevel skal man ikke mange år tilbage, før det næsten var helt utænkeligt at investere i en personlig træner. De fleste, tror jeg, tænke: Det kan jeg da sagtens selv. Men selv jeg, som har de bedste forudsætninger for at ”klare den selv”, ville ikke kunne gøre det. Jeg er uddannet indenfor kost og motion, jeg bruger min arbejdsuge på at træne, og jeg har gjort det i mange år. Alligevel ville jeg aldrig undvære min træner. For jeg har også brug for hjælp.  

Derfor forstår jeg virkelig godt, hvis du har brug for hjælp – og heldigvis synes jeg, at det igennem de seneste år, er blevet meget mere okay at bede om den. Jeg lever af min krop, den skal præstere, for at jeg kan leve. Det er en ret stor motivationsfaktor (udover selvfølgelig Hawaii og de 221 dage til podiet). Men gjorde jeg ikke det, og havde jeg, som min træningsmakker, tabt mig igen og igen, men også taget det hele på igen og igen, så ville jeg nok heller ikke kunne finde motivationen – uden hjælp.  

Det handler ikke om, at jeg skal slå nogen i hovedet i et træningsforløb, hvis de ikke overholder deres træning. Men det handler om at have et andet menneske at skulle stå til ansvar overfor. Et andet menneske, der forventer noget af én, og som kan hjælpe en – både når det er sjovt, og når det er svært.  

Som en anden træningsven sagde til mig: Nu ved jeg, at jeg har gjort det, jeg skulle – og jeg kan efter en træning ”med dig” holde fri med god samvittighed. Før trænede jeg bare lidt tilfældigt, nu kan jeg tjekke det af på listen, og jeg ved, at det jeg gør, giver mening.  

Det jeg egentligt bare prøver at sige er: Det er ingen skam at bede om hjælp. Det gør jeg også. Og jeg er taknemmelig for alle de trænere, jeg har haft. For ellers havde jeg ikke været der, hvor jeg er i dag. Husk dét – at bede om nogens hjælp, hvis du har brug for det – faktisk er der sjældent noget, man hellere vil end at hjælpe (også når det gælder andet end træning).  

Min træner Frank 😉

Keep Smiling, 
Michelle

Share this post

Resent Posts

Endnu en skuffelse – endnu en udfordring at besejre!
22 marts 2021
Det er faktisk okay at bede om hjælp!
02 marts 2021
Tak for ny energi, overskud og masser af smil!
18 februar 2021
Et nyt kapitel
08 februar 2021
Om at gøre alting fuldt ud – men ”kun” på 80 %
28 januar 2021

Events

No event found!